Een slimme deurbel is perfect om te weten wie er voor je deur staat. Je hoeft zo niet eerst de deur open te doen voor je weet wie er staat. Vooral in de avond is het prettig om te weten wie er nu echt voor de deur staat. Het enige nadeel aan een slimme deurbel is dat je verbonden bent aan een abonnement. Een bekende deurbel is bijvoorbeeld Ring. Aan Ring zit een abonnement van € 3 per maand verbonden. Dit wordt meestal niet in de reclames vermeld en is voor veel eigenaren een grote verrassing achteraf. Gelukkig kan je tegenwoordig ook kiezen voor een slimme deurbel zonder abonnement.

De beste deurbel zonder abonnement

We hebben een aantal deurbellen zonder abonnement voor je getest. Eén van de best geteste deurbellen is de Eken 2. De deurbel is voorzien van een Micro SD kaart waarop de beelden worden opgeslagen. Je hebt dus geen Cloud nodig om de beelden te streamen. Daarbij is de slimme deurbel voorzien van wifi. Zo krijg je net als de dure merken altijd een melding als er iemand voor de deur staat. Doordat de deurbel voorzien is van batterijen is stroom ook geen noodzaak. Dankzij een kijkhoek van 166 graden kan je ook een flink stuk rond je woning kijken.


Een mooi alternatief is de Hyundai slimme deurbel

Zelfs het automerk Hyundai kan niet achterblijven bij de ontwikkeling van de slimme deurbel. Een groot verschil met de Eken 2 is dat je de micro SD kaart kan uitbreiden tot 128 GB. Je kan zo flink wat beeldmateriaal opslaan op je SD kaart. Via de bijgeleverde app is het mogelijk om tegen de persoon voor de deur te praten. Er is ook een bewegingssensor zodat je op tijd weet wie er voor de deur staat. De app van Hyndai is op vrijwel elke smartphone te installeren. Zo kan je zonder abonnement je deurbel bedienen.