Er is niets vervelender dan midden in een gesprek zitten en je whatsapp berichten komen niet aan. Ineens uit het niets zie je dat de vinkjes niet meer verschijnen. Je ziet wel één vinkje dat je het bericht verstuurd hebt. Maar het tweede vinkje van ontvangst verschijnt niet. Soms ontvang je zelfs een melding dat je bericht niet verzonden kan worden. Wij hebben hiervoor een paar oorzaken op een rijtje staan. Je weet zo precies waarom je berichten niet aankomen.

Check of je wel een internetverbinding hebt

Heel soms komen je Whatsapp berichten niet aan omdat je geen internetverbinding hebt. Je provider kan eruit liggen, waardoor je geen wifi hebt. Of je hebt op dit moment even geen bereik met je telefoon. Check dit eerst even door gewoon een pagina te bezoeken. Als je ook geen websites kan laden, dan kan het helaas aan je verbinding liggen.

Update je Whatsapp versie

Check even of je wel de laatste versie van Whatsapp op je telefoon hebt staan. Als je nog niet de laatste versie op je telefoon hebt staan, dan kan je de app even updaten. Een verouderde versie kan voor storingen zorgen. Hierdoor kunnen je berichtjes ineens niet meer aankomen.


Check of er een storing is

Het kan ook gebeuren dat er een storing bij Whatsapp is. Je bent dan waarschijnlijk niet de enige met het probleem. Op het internet kan je checken of de dienst misschien zelf een storing heeft. De enige oplossing voor dit probleem is je telefoon even wegleggen en wachten tot de storing voorbij is. 

Installeer Whatsapp opnieuw


Blijf je problemen houden met Whatsapp? Heel soms wil het werken om de app te verwijderen en opnieuw op je telefoon te installeren. Ineens zie je dat de app het weer gewoon doet. Doe dit wel alleen als de bovenstaande redenen niet de oorzaak van je probleem is.