Tegenwoordig leven we in een tijd waar de technologie ons steeds meer een handje helpt. Domotica zorgt ervoor dat er activiteiten in een woning of gebouw geautomatiseerd kunnen worden, met behulp van slimme elektronische snufjes. In dit artikel geven wij jou een aantal handige tips voor het vergroten van je woongemak, met behulp van domotica.

Beveiliging

Een veilig gevoel begint bij de juiste beveiliging. Is er even niemand thuis of ben je voor een langere tijd op vakantie? Je wilt dan natuurlijk je woning met een gerust gevoel achter laten. Een camerasysteem in combinatie met een app zorgt voor een optimale beveiliging. Zo weet je altijd wie ervoor je deur staat en geeft de app een melding wanneer er beweging rondom je huis plaatsvindt. Daarnaast is het afschrikken van ongewenste bezoekers ook mogelijk door een alarmsignaal op afstand aan te zetten. Let er wel op dat je rekening houdt met de privacywet, door bijvoorbeeld geen camera op de openbare weg te richten.

Wooncomfort

Hoe fijn is het als je terugkomt van een lange dag werken en je huis voorverwarmd is? De gewenste kamertemperatuur op elk moment van de dag geautomatiseerd hebben zorgt voor een ideaal wooncomfort. Met een handige app kun je bepalen op welke tijdstippen en dagen de temperatuur geregeld moet zijn. Of je nu een film wilt kijken of samen met je vrienden een feestje geeft, je hebt altijd de temperatuur die perfect aansluit bij de situatie.

Verlichting

Het in- en uitschakelen van verlichting automatisch en op afstand is ook erg gemakkelijk. Op basis van je verschillende activiteiten kan een bepaalde ruimte automatisch verlicht worden. Ben je niet thuis, maar het licht vergeten uit te zetten? Geen probleem dan kan je met een app altijd nog even je licht uitzetten. Je bespaart met een geautomatiseerde verlichting ook flink op je energierekening.

Gordijnen

Tegenwoordig kan je thuis ook de groene gordijnen met een druk op de knop openen en sluiten. Vanaf de bank en op afstand je houten jaloezieen op maat of rolgordijn bedienen is natuurlijk ideaal. Het behoudt je benodigde privacy wanneer dat nodig is. Het aanschaffen van de juiste gadgets zorgt ervoor dat je nergens meer naar om hoeft te kijken! Is jouw huis binnenkort ook van alle gemakken voorzien?