Natuurlijk kan je kiezen voor dure streamingsdiensten zoals Netflix of Disney+ voor het kijken van films. Maar wist je dat ook gratis films kan kijken op Youtube? Youtube is gratis toegankelijk en heeft regelmatig leuke films online staan. Via Youtube kan je onbeperkt films en series streamen en heeft de laatste tijd een gigantische collectie gekregen.

Verschillende films staan online als upload op Youtube

Regelmatig komen er nieuwe films bij die worden geüpload door gebruikers. De kwaliteit verschilt wel enorm per uploader. Verwacht daarbij ook niet de nieuwste films. Maar er zitten wel een aantal topfilms bij die je zeker weten gezien moet hebben. Films die bijvoorbeeld online op Youtube te vinden zijn: Riddick, True Grit en The Magnificent Seven. Regelmatig wordt het aanbod verder uitgebreid. Hou er alleen wel rekening mee dat links soms verdwijnen. Youtube wil ze namelijk liever niet gratis op hun website zetten. Dit heeft ook te maken met de rechten van de films.

Cultklassiekers zijn veelvuldig terug te vinden

Op Youtube kan je ook terecht voor Cultklassiekers. Wat dacht je bijvoorbeeld van de film The Room? De film staat bekend als de slechtste film ooit gemaakt. Ben je stiekem wel nieuwsgierig naar deze verschrikkelijke film? Je kan hem gelukkig gratis op Youtube kijken en je eigen oordeel erover geven. De makers van de film hebben hem zelf op Youtube geplaatst. Er worden dus geen rechten geschonden.

Download Youtube films voor onderweg

Geen tijd om op dit moment The Room te kijken? Maar lijkt het je wel leuk om de film te veroordelen in het vliegtuig? Met een Youtube Converter kan je de films onderweg bekijken. Je download de film als een filmformaat die je zelfs op je smartphone of tablet kan zetten. Onderweg in het vliegtuig of in de wachtruimte heb je de tijd om even een paar van deze klassiekers te kijken.