De slimme verlichting van Philips Hue is absoluut een leuke gadget om in huis aan te brengen. Dankzij Philips Hue kunnen we eindelijk onze verlichting automatiseren. Zo kunnen we aangeven wanneer de lampen aan mogen of ze op afstand bedienen. Het enige nadeel is het prijskaartje dat eraan hangt. Gelukkig is er ook een goed alternatief Philips Hue. Wij hebben een aantal alternatieven voor je op een rijtje gezet.

Yeelight lampen

Uiteraard is er voor elke techniek ook een Chinees alternatief. Op Aliexpres, maar ook in Chinese webshops kom je de Yeelight lampen tegen. Er zijn ook een paar Nederlandse webshops waar de lampen verkocht worden. De lampen zijn een stuk voordeliger en een waardig alternatief voor de dure Hue verlichting. Het enige wat wij erg missen is Geofencing. Hierbij gaan de lampen automatisch aan of uit als ze je smartphone detecteren. Maar de lampen zijn wel 30% tot 60% goedkoper in tegenstelling tot Hue.

KlikAanKlikUit lampen

Het bedrijf KlikAanKlikUit is erop gebrand om slimme technologie voor iedereen betaalbaar te maken. Het is een Nederlands bedrijf en opgericht in 2017 voor het produceren van slimme producten. Eén van de producten is slimme verlichting vergelijkbaar met Philips Hue. Een leuk detail is dat Hue en KlikAanKlikUit ook prima samen kunnen werken. De lampen zijn in verhouding wel iets voordeliger in tegenstelling tot HUE verlichting. Je hebt voor de verlichting wel een Control Station van KlikAanKlikUit nodig. Overigens werkt de verlichting ook met de Control Station van Philips. 

Innr lampen

Opnieuw een Nederlands bedrijf heeft een goed alternatief voor Philips Hue. Innr produceert al een paar jaar op rij slimme verlichting. Er zijn verschillende lampen om uit te kiezen die je via wifi kan bedienen. Zo kan je op vakantie of op je werk je lampen aan of uit zetten. Het is ook mogelijk om de kleurtinten aan te passen op de sfeer in huis. Net als bij Philips zijn de mogelijkheden eindeloos. Een leuk pluspunt is dat ze zelfs Filament lampen hebben voor het slimme verlichting systeem.