Je kunt gebruik maken van meerdere vpn diensten in Nederland. Met een vpn dienst kun je ervoor zorgen dat je via een vpn het internet kunt bezoeken. Een vpn is een beveiligde manier van internetten. Al jouw internetverkeer wordt als het ware via een beschermde tunnel tussen jou en het internet vervoerd. Een vpn zorgt er onder andere voor dat jouw ip-adres, en dus ook je locatie, anoniem blijven. Zonder vpn kan in principe iedereen namelijk je ip-adres zien. Als je een vpn gebruikt, kun je via een ander ip-adres internetten. Zo blijft jouw eigen ip-adres dus verborgen. Ook je locatie blijft zo geheel privé. Een vpn is daarom ideaal om meer privacy te hebben op het internet. Bovendien houdt het gebruik van een vpn veel hackers en cybercriminelen tegen, omdat ze jouw ip-adres niet kunnen zien. Zo kunnen ze je niet achterhalen en dus eigenlijk niets tegen je beginnen.

Hoe kom je aan een vpn?

Een vpn is dus erg handig om je privacy te waarborgen en om veiliger te kunnen internetten. Maar hoe kom je aan een vpn? Je kunt een vpn krijgen via een vpn dienst. Er zijn veel vpn providers, maar wij noemen hier alleen een aantal die goed getest zijn. Zo weet je zeker dat je een veilige vpn dienst kiest en dat je zo veilig mogelijk gebruik kunt maken van een vpn. Een betrouwbare vpn dienst is bijvoorbeeld ExpressVPN. Bij ExpressVPN kun je al voor minder dan zeven euro per maand gebruik maken van een vpn. Je krijgt een gemakkelijke en snelle internetverbinding waarmee je je vrij op het internet kunt bewegen. ExpressVPN beschikt over duizenden servers in bijna honderd landen. Zo kun je vrijwel alle blokkades omzeilen. Je kunt deze vpn verbinding gebruiken voor alle apparaten in het huis. Het maakt dus niet uit of je op de tablet, je telefoon of je laptop op het internet wilt.

Meer vpn diensten

Naast ExpressVPN zijn er nog meer vpn diensten die goed uit de test komen. Zo heb je bijvoorbeeld Surfshark. Bij Surfshark kun je al voor een paar euro per maand gebruik maken van een snelle vpn. Surfshark biedt handige servers die perfect zijn om mee te downloaden, te uploaden en Netflix mee te kijken. Surfshark heeft veel opties en is dus ontzettend goedkoop. Ben je niet tevreden met de diensten van deze vpn provider? Dan kun je na dertig dagen je geld terugkrijgen. Naast Surfshark is er ook nog NordVPN. Ook voor NordVPN hoef je slechts een paar euro per maand te betalen als je een abonnement neemt. Je kunt dan gebruik maken van een veilig en groot netwerk aan servers. De applicatie werkt goed en is erg professioneel, wat ervoor zorgt dat deze provider erg betrouwbaar wordt bevonden.

Blokkades omzeilen

Met een vpn kun je dus geheel anoniem en beveiligd internetten. Je kunt gebruik maken van een ander ip-adres dan je eigen, zodat je je vrij op het internet kunt bewegen. Dit betekent ook dat je bepaalde blokkades en censuur kunt omzeilen. Stel dat een bepaalde website in jouw land geblokkeerd is (zoals Google en social media in China), dan kun je dus op een ip-adres uit een ander land gaan. Zo kun je deze website alsnog bezoeken. Veel mensen denken daarom dat het gebruik van een vpn illegaal is. Dat is echter niet zo. Je kunt geheel legaal gebruik maken van een vpn, zolang je er geen illegale dingen mee doet. Gebruik je bijvoorbeeld een vpn om in Nederland illegaal te kunnen downloaden? Dan ben je natuurlijk wel strafbaar. Het is daarom verstandig om de vpn alleen te gebruiken voor je eigen privacy en veiligheid.