Helaas kan het gebeuren dat je geblokkeerd wordt in Whatsapp. Als je geblokkeerd bent is dit helaas een duidelijk teken dat iemand niet meer met je wil praten. Vanaf het moment dat je geblokkeerd bent kan je geen berichtjes meer met elkaar uitwisselen. Je krijgt alleen niet direct een melding dat je geblokkeerd bent. Gelukkig kan je dit wel uittesten. 

Hoe weet je of je geblokkeerd bent?

Er zijn een aantal punten waarop je dit kan controleren. Als je een gesprek met iemand opent zie je bovenaan het tijdstip staan wanneer iemand voor het laatst online was. Of je ziet gewoon online staan. Kan je dit niet zien? Dan is er een kans dat je geblokkeerd bent. De tweede check is om nu de profielfoto te openen. Zie je geen profielfoto meer? Dan is er een kans dat je geblokkeerd bent tenzij de persoon de foto verwijderd heeft. Nog een test is om een berichtje te sturen. Als je een berichtje stuurt krijg je altijd twee vinkjes. De eerste is dat het bericht verstuurd is en de tweede dat het bericht ontvangen is. Krijg je maar één vinkje? Dan ben je zeer waarschijnlijk geblokkeerd op Whatsapp. 

Wat te doen?

Helaas kan je niets doen aan het feit dat je geblokkeerd bent. De enige optie is dat de persoon zelf besluit om de blokkering op te heffen. Een optie om toch in contact te komen is een andere telefoon gebruiken. Je kan dezelfde contactpersoon toevoegen op de andere telefoon. Als je hierop wel een foto etc. ziet staan dan weet je opnieuw zeker dat je geblokkeerd bent. Via een andere telefoon is het wel mogelijk om contact op te nemen of een bericht te sturen. Je kan hiermee natuurlijk altijd vragen om de blokkade op te heffen. Maar als er een reden is waarom je geblokkeerd bent op Whatsapp, dan is de kans natuurlijk groot dat je opnieuw geblokkeerd wordt.